Rotterdamse startups op de kaart.

De stad Rotterdam kent vele innovatiehubs voor startende en snelgroeiende bedrijven. Een nieuwe interactieve startupkaart brengt deze in beeld.

De kleine bedrijven van nu zijn de grote van de toekomst. In deze Economische Verkenning Rotterdam wordt er niet alleen gekeken naar de ontwikkelingen in de economie en werkgelegenheid in de stad en regio, maar ook nadrukkelijk gelet op de ondernemingen en ondernemers die aan het begin van hun carrière staan. De voorlopers.

Startup Map

De Startup Map van Rotterdam presenteert op overzichtelijke wijze de bedrijfsresultaten van startups en scale-ups in de vele innovatiehubs die de stad telt. Hoe staat het Rotterdamse innovatie- en startup-klimaat er eigenlijk cijfermatig voor? Welke investeringen zijn gedaan, hoeveel kapitaal is er opgehaald, hoe zit het met de groei en werkgelegenheid in dit innovatieve ecosysteem? En hoeveel vloeren van hubs zijn inmiddels gevuld en waar kun je je het beste vestigen als startende ondernemer in een omgeving die bij je bedrijf past?

Met de Startup Map willen we zichtbaar maken wat er al is aan innovatie in de stad, om zo ook (inter-)nationaal de aantrekkelijkheid van het Rotterdamse ecosysteem duidelijk op de kaart te zetten. De interactieve kaart is een initiatief van het innovatienetwerk Heads of Family, de Gemeente Rotterdam en R’damse Nieuwe. De kaart wordt binnenkort gelanceerd. Meer nieuws binnen kort op deze site.

Terug naar boven