Nieuws 26 oktober 2021

Start Economische Verkenning Rotterdam 2022

Partners van de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) en wethouder Roos Vemeij (Economie, wijken, kleine kernen) bespraken de economische ontwikkeling in de regio in 2021, en blikten vooruit naar 2022. Partners UWV, Kamer van Koophandel, Rabobank en Randstad gaven hun kijk op onder meer: hoe herstelt de economie verder van de coronapandemie in 2022? Wat zijn positieve ontwikkelingen en wat zijn punten van zorg?

Woensdag 12 oktober kwamen de partners van de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) en wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen) bij elkaar. Uit de presentaties en het gesprek blijkt dat de economie voorspoedig herstelt, tot ongeveer het niveau van voor de coronapandemie. Maar er zijn ook knelpunten die economische groei kunnen afremmen, zoals een ernstig tekort aan personeel, grondstoffen en ruimte. Dit zorgt voor hogere kosten en tragere groei. De belangrijke vraag voor de toekomst is: hoe kunnen we de groei van de economie in de toekomst inrichten?

 

Aflopen steunmaatregelen

Er zijn ook zorgen over bedrijven die door het aflopen van de steunmaatregelen weer zelfstandig verder moeten, maar die wel hun opgebouwde schuld moeten afbetalen. Levert dit meer faillissementen op? Vertraagt dit de noodzakelijke investeringen bij bedrijven om zich goed op de toekomst voor te bereiden? Remt dit de innovatiekracht van de regio?

 

Thema Economische Verkenning Rotterdam 2022: circulaire economie

De partners keken ook naar de toekomst. In 2022 staan de effecten en de kansen voor de Rotterdamse economie nĂ¡ corona centraal. Het thema van de Economische Verkenning Rotterdam 2022 is: circulaire economie. En dan met name de noodzakelijke vestigingsmilieus voor de verschillende vormen van circulaire economie. De vraag naar ruimte en personeel krijgt extra aandacht. In februari/maart 2022 is de presentatie van de Economische Verkenning Rotterdam 2022. In de EVR 2022 zullen effecten (en de kansen) voor de Rotterdamse economie post-corona centraal staan. Daarbij wordt ingezoomd op de Circulaire Economie, waarbij met name wordt ingegaan op de noodzakelijke vestigingsmilieus voor de verschillende vormen van de Circulaire Economie. De ruimtevraag en de vraag naar Human Capital krijgen hierin extra aandacht.

Hou deze website en #evr2022 op social media in de gaten voor het laatste nieuws.

Terug naar boven