Nieuws 21 januari 2021

Save the date - 9 maart 16.00 uur EVR 2021 (online)

De maatregelen om de Covid19 pandemie te beteugelen hebben de Rotterdamse economie voor grote uitdagingen gesteld.  Na enkele jaren van flinke groei in banen, bedrijven en bezoekers en een scherpe daling in werkloosheid, kwam daar in 2020 in een klap een einde aan. In de Economische Verkenning Rotterdam 2021 gaan we hierop in. Wat betekent dit voor de brede dienstensector die in de afgelopen jaren juist de trekker was van de economische groei in de stad? Deze sector met onder meer de horeca, de toeristen-branche  en de detailhandel heeft het zwaar te verduren. En, wat betekent het voor de haven en de bedrijven in maakindustrie? Zij hadden het al zwaar in de regio voorafgaand aan de pandemie door de noodzakelijke energie- en digitale  transities, die door de coronacrisis nog belangrijker zijn geworden.

Bekendmaking kerngegevens Rotterdamse economie

Tijdens de presentatie van de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) met het thema: ‘het effect van de coronacrisis op de Rotterdamse regionale economie’ gaan we hierop in.  En geven we inzicht in de ontwikkelingen van het uitzonderlijke afgelopen kalenderjaar door de bekendmaking van de kerngegevens van de Rotterdamse economie. De EVR is een onmisbare kennisbron voor zowel ondernemers en studenten als voor bestuurders en beleidsmakers. Nu meer dan ooit!

Online event

Op de digitale bijeenkomst van dinsdag 9 maart a.s. presenteren wij de EVR 2021. Reserveer 9 maart tijdstip alvast in uw agenda. Binnenkort volgt de officiële uitnodiging.

 

Terug naar boven