Nieuws 17 februari 2020

Rotterdam verleent eerste vergunningen deelmobiliteit

Met de Rotterdamse Mobiliteitsaanpak zoekt Rotterdam een nieuwe balans in verschillende vormen van vervoer. Denk hierbij aan minder (en schonere) autoritten door de stad, meer gebruik van het openbaar vervoer, meer ruimte voor fietsers en voetgangers en het stimuleren van deelmobiliteit.

 

Wethouder Bokhove (onder andere Mobiliteit): ‘De deelfietsen en deelscooters die al in Rotterdam rondrijden, worden al veel gebruikt voor korte ritjes in de stad. Deelmobiliteit is niet meer weg te denken. Met de vergunningen zorgen we ervoor dat het aanbod meegroeit met de vraag, zonder dat er overlast is van niet gebruikte of slordig geparkeerde deelfietsen of deelscooters.’

 

Deelmobiliteit

Rotterdam heeft ruimte voor 6.500 deelvoertuigen: 3.000 fietsen, 2.000 brom- en snorfietsen, 1.000 elektrische steps en 500 bakfietsen en andere vormen van deelvervoer. Voor elektrische steps, bakfietsen en andere vormen van deelmobiliteit zijn momenteel geen vergunningen verleend. Het maximumaantal deelvoertuigen wordt bijgesteld als er meer of minder vraag naar deelmobiliteit is. Rotterdam krijgt er nog een nieuwe deelaanbieder voor elektrische scooters bij: Check. Het bedrijf levert 400 elektrische scooters om te delen.

 

Sinds 1 januari geldt een vergunningsplicht om ervoor te zorgen dat het aantal deelfietsen en deelscooters op straat aansluit op het aantal gebruikers. Ook helpt de vergunning om overlast van deelfietsen en deelscooters aan te pakken.

 

Presentatie Economische Verkenning Rotterdam 2020

Innovatie van mobiliteit en de bedrijvigheid die dit kan opleveren is een van de onderwerpen bij de presentatie van de EVR 2020 op 2 maart. Zo gaat trendwatcher Deborah Nas in op de innovatie in stedelijke mobiliteit, noodzakelijk voor de stad met haar toenemende aantal inwoners en bezoekers. Voor meer informatie over het programma en aanmelden, klik hier.

Meer nieuws

Terug naar boven

Meer over de EVR

Bekijk de EVR-cijfers