Nieuws 25 november 2019

Rotterdam stijgt op lijst meest innoverende steden ter wereld

Bron: Algemeen Dagblad

redacteur: Lilian Suurmeijer

Rotterdam ging flink omhoog op de ranglijst van meest innoverende steden ter wereld. De stad steeg van plek 111 naar 83. Rotterdam heeft Den Haag ingehaald. Amsterdam blijft achter ten opzichte van vorige jaren.

Rotterdam is bezig met een opmars en heeft Den Haag ingehaald. De hofstad staat op plek 97, dat was vorig jaar 110. Amsterdam is de eerste Nederlandse stad op de ranglijst, maar glijdt weg. In 2018 had onze hoofdstad de 18e plaats en in 2017 de 12e plaats. In 2015 was Amsterdam zelfs 7e van de wereld, direct achter New York. De Amerikaanse metropool New York voert de lijst aan. Koploper van vorig jaar Tokio, zakte naar de 2e plaats. Londen ging omlaag van plek 2 naar 3.

Hoogopgeleide jongeren

De ranglijst kijkt naar 162 punten die iets kunnen zeggen over innovatie in een stad. Het gaat bijvoorbeeld om het aantal start-ups en hun prestaties, de snelheid van internetverbindingen, het beleid van overheden, maar ook de infrastructuur in een stad. Verder letten de onderzoekers op onder meer de veiligheid op straat, goede gezondheidszorg en voldoende natuur en cultuur. Deze zaken kunnen een stad aantrekkelijker maken voor hoogopgeleide jongeren. Onderzoeksbureau 2thinknow stelt de ranglijst elk jaar samen.

 

Meer nieuws

Terug naar boven

Meer over de EVR

Bekijk de EVR-cijfers