Wat is EVR?

De Economische Verkenning Rotterdam (EVR) geeft inzicht in de belangrijkste kerngegevens van de Rotterdamse economie. De EVR is daarmee een onmisbare informatiebron voor bestuurders, ondernemers, beleidsmakers en studenten die zich bezighouden met de ontwikkeling van de Rotterdamse economie. Op deze website vindt u de laatste cijfers, achtergrondinformatie en het laatste nieuws over de Rotterdamse economie. Bent u op zoek naar meer achtergronden? Hier vindt u het laatste EVR magazine en die van voorgaande jaren.

Gemeente Rotterdam

De EVR is een product van de gemeente Rotterdam. Samen met partners en onderzoekers maken we de EVR. We coördineren de werkzaamheden rondom het magazine, de website en de presentatie van de EVR.

Vaste partners

Met de inbreng van een aantal vaste partners, onderzoekers en wetenschappers geeft de gemeente Rotterdam jaarlijks vorm en inhoud aan de EVR. Meer weten over de partners van dit jaar? Hier lees u meer.

Presentatie van de EVR

Ieder jaar presenteert de gemeente samen met de partners de EVR met steeds een ander thema. Het thema van de EVR 2018 is Rotterdam, aantrekkelijke stad. Tijdens het evenement presenteren we de laatste cijfers en de achtergrondinformatie en het nieuwe magazine. Daarin vindt u alle artikelen, essays en partnerbijdragen bij elkaar. De EVR vindt ook op deze website [link].

Thema 2018: Rotterdam, aantrekkelijke stad

Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Steeds vaker lezen we positieve artikelen in kranten en tijdschriften over onze stad. Steeds meer mensen komen op bezoek. Het aantal hotelovernachtingen stijgt al jaren op rij. De economie groeit. Nieuwbouwhuizen zijn snel verkocht en de prijzen van bestaande woningen stijgen. Rotterdam zit in de lift, zoveel is duidelijk. Maar wat maakt Rotterdam nou zo aantrekkelijk? En voor wie? Waar liggen kansen en punten voor verbetering? En wat heeft Rotterdam u te bieden?

Tijdens de presentatie van de EVR 2018 geven we antwoord op deze en andere vragen. Maar ook in het EVR magazine en op de website verdiepen we ons in dit thema. Onze partners kijken ieder vanuit hun eigen expertise naar het thema. En we vragen drie ondernemers waarom zij Rotterdam een aantrekkelijke stad vinden om in te investeren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Rotterdamse economie? Schrijf u in voor de nieuwsbrief of volg ons op Twitter, @ondernemen010.

Terug naar boven

Bekijk meer cijfers

Bekijk het EVR dashboard