Wat is EVR?

De Economische Verkenning Rotterdam (EVR) geeft inzicht in de belangrijkste kerngegevens van de Rotterdamse economie. De EVR is daarmee een onmisbare informatiebron voor bestuurders, ondernemers, beleidsmakers en studenten die zich bezighouden met de ontwikkeling van de Rotterdamse economie. Op deze website vindt u de laatste cijfers, achtergrondinformatie en het laatste nieuws over de Rotterdamse economie. Bent u op zoek naar meer achtergronden? Hier vindt u het laatste EVR magazine en die van voorgaande jaren.

Gemeente Rotterdam

De EVR is een product van de gemeente Rotterdam. Samen met partners, onderzoekers en wetenschappers maken we de EVR. We coördineren de werkzaamheden rondom het magazine, de website en de presentatie van de EVR. Op deze website vindt u de cijfers, achtergrondinformatie en het laatste nieuws over de Rotterdamse economie.

Vaste partners

Met de inbreng van een aantal vaste partners, onderzoekers en wetenschappers geeft de gemeente Rotterdam jaarlijks vorm en inhoud aan de EVR. Onze partners geven een waardevolle bijdrage aan de EVR door cijfers, gegevens, onderzoeksresultaten, nieuws en artikelen aan te leveren. Meer weten over de partners van dit jaar? Hier leest u meer.

Presentatie van de EVR

Ieder jaar presenteert de gemeente samen met de partners de EVR met steeds een ander thema. Het thema van de EVR 2019 is Groei van de stad. Tijdens het evenement presenteren we de laatste cijfers en de achtergrondinformatie en het nieuwe magazine. Daarin vindt u alle artikelen, essays en partnerbijdragen bij elkaar. Bekijk de EVR van dit jaar hier.

Thema 2019: Groei van de stad

Het gaat goed met Rotterdam. De stad groeit. Het aantal bedrijven, banen, inwoners en bezoekers groeit. In 2035 heeft Rotterdam ongeveer 700.000 inwoners. Dat levert allerlei nieuwe uitdagingen op voor de stad. Wonen, werken en prettig verblijven vraagt om ruimte. De zoektocht naar een nieuwe balans tussen wonen, werken en verblijven in de stad is waar de EVR dit jaar om gaat.

In deze editie van de Economische Verkenning betrekken wij u in de essays en bijdragen van partners. U krijgt een beeld van de groei, nu en in de toekomst, en de uitdagingen die dat met zich meebrengt.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Rotterdamse economie? Schrijf u in voor de nieuwsbrief of volg ons op Twitter, @ondernemen010.

Terug naar boven

Bekijk meer cijfers

Bekijk het EVR dashboard