Nieuws 26 augustus 2022

Arbeidsmarktmonitor Rijnmond werkt door Q2

Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt van de regio Rijnmond zich in het tweede kwartaal van 2022? En welke kansen & bedreigingen doen zich voor? Het aantal vacatures blijft groeien ondanks de situatie in de Oekraïne en de onzekere economie. En de arbeidsmarktkrapte neemt ongekende vormen aan. Bijna alle beroepen staan op ‘krap’ tot ‘zeer krap’. Ondanks dat zet de daling van het aantal uitkeringen echter maar langzaam door. Genoeg uitdagingen om de circa 120.000 mensen in Rijnmond – die UWV telt aan onbenut arbeidspotentieel – (meer) aan de slag te helpen. Benieuwd naar het volledige overzicht? Bekijk de Arbeidsmarktmonitor Rotterdam werkt door Q2 op de site van Arbeidsmarktinzicht.nl

RIJNMOND WERKT DOOR

In Rijnmond Werkt Door werken we samen aan de arbeidsmarkt in de regio Rijnmond. Het netwerk signaleert – regio breed, (cross) sectoraal en op bedrijfsniveau – kansen om mensen te begeleiden van werk naar werk en van uitkering naar werk.

Werkgevers in Rijnmond krijgen dienstverlening bij boventalligheid van hun personeel of juist ondersteuning als ze juist meer personeel nodig hebben.

Mensen die door de coronacrisis hun baan hebben verloren of dreigen te verliezen, kunnen terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam, ook onder de vertrouwde naam Rijnmond Werkt Door. Het team helpt met bijvoorbeeld extra sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding en scholing naar werk ineen kansrijke sector.

Om relevante ontwikkelingen op de arbeidsmarkt overzichtelijk in beeld te brengen, verschijnt de monitor ieder kwartaal. De meest recente monitor kan via de site van Arbeidsmarktinzicht.nl gedownload worden.

Terug naar boven