Nieuws 14 augustus 2018

Nog meer toeristen naar Rotterdam

Opnieuw neemt het aantal toeristen dat de stad Rotterdam bezoekt en er overnachten verder toe. In 2017 steeg het aantal toeristen al, maar deze stijgende lijn zet door in 2018. De blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS.

Bezoekers

In het eerste kwartaal van 2018 kwamen er 323.000 bezoekers naar Rotterdam. Een jaar eerder waren dit er 256.000. Daarmee stijgt het aantal bezoekers in 2018 met 26%. Het aantal bezoekers dat naar Rotterdam komt in de maanden april en mei stijgt ook in 2018 vergeleken met een jaar eerder.

Overnachtingen

De eerste drie maanden van 2018 kwamen waren er 495.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar Rotterdam die bleven overnachten. Vergeleken met een jaar eerder is dit een stijging van 28%. Ook in april en mei is het aantal overnachtingen, net als het aantal bezoekers, gestegen vergeleken met 2017.

Nederland

De stijging van het aantal bezoekers en het aantal overnachtingen in Rotterdam is fors hoger dan de stijging van het aantal bezoekers en aantal overnachtingen in heel Nederland. Respectievelijk stegen het aantal bezoekers en bezoekers die bleven overnachten in Nederland met 9% en 11%.

Buitenlandse toeristen

Het aantal toeristen (overnachtingen en bezoekers) dat naar Rotterdam komt, komt vooral uit Nederland. Maar in april en mei 2018 waren er meer overnachtingen van buitenlandse gasten. De meeste buitenlandse bezoekers komen uit Belgiƫ, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk meer EVR cijfers

Meer nieuws

Terug naar boven

Bekijk meer cijfers

Bekijk het EVR dashboard