Interview Sabrina van Mil (Urban Espressobar).

Sabrina van Mil is de kersverse eigenaar van de Urban Espressobar (UEB). Ze sprak met Eva van Breugel, Connector Stads- en gebiedsontwikkeling R’damse Nieuwe, over de moeilijke start in coronatijd.

Tijdens de lockdown, op 1 april 2020, nam Sabrina de UEB over, na vier jaar werkzaam te zijn geweest bij deze bekende koffiezaak in Rotterdam. Haar voorganger Jo McCambridge startte de UEB in 2001 aan de Botersloot. De huidige UEB zit op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Claes de Vrieselaan.

 

Dankzij de vele ramen in het gebouw heeft de espressobar vanaf april direct goed kunnen dienen als afhaalloket, vertelt Sabrina. Bovendien was er overheidssteun, zoals de NOW-regeling. Op 1 juni mocht de horeca weer open en daarbij was er de mogelijkheid om een terrasvlonder aan te leggen. Op de Claes de Vrieselaan wordt enorm hard gereden, waardoor dit geen veilige optie bleek. ‘Toen hebben we besloten om een terrasvergunning voor de middenberm aan te vragen’, zegt Sabrina. ‘Die kregen we vervolgens snel’.

 

Sabrina: ‘Mijn idee was dat het echt een plek moest worden waar buurtbewoners ook konden zitten om hun consumptie te nuttigen.’ Buurtbewoners vonden dit een leuk idee en hebben tijdens de zomer en herfst een gedeelte van de middenberm omgevormd tot een buurtparkje met meer groen, bankjes en inmiddels ook een jeu-de-boules baan. Zo is een mooie samenwerking met de wijk ontstaan.

 

Er zijn volgens Sabrina meerdere investeringen gedaan om de zaak coronaproof te maken. Tafels werden op anderhalve meter gezet, en toen de horeca later in het jaar haar deuren wederom moest sluiten kwamen er ook nieuwe producten bij de ‘UEB to go’. Inmiddels kun je er ook terecht voor cadeaubonnen, pakketten en afhaalmaaltijden.

 

Het mag duidelijk zijn: de UEB slaat zich wel door de crisis. Maar wat gunnen de wijkbewoners Sabrina en haar altijd vriendelijke team een bijzonder goed 2021, waarbij de zaak weer tot de nok is gevuld en klanten kunnen genieten van de lekkerste koffie van Rotterdam.

 

Website Urban Espressobar

Volg Urban Espressobar op Instagram

R’damse Nieuwe gelooft dat Rotterdam de stad van de toekomst is, die gedragen wordt door degroeiende groep jonge stadsgenotenmet nieuwe en bijzondere ideeën.

R’damse Nieuwe zet haar community in om ruimte te creëren voor relevante vraagstukken in de stad en door frisse koppen te ‘connecten’ met de oude garde. Dit doet zij door het uitdragen van verschillende thema’s zoals: gezondheid en voedsel, sociaal ondernemen, stads- en gebiedsontwikkeling en meer.Voor de Economische Verkenning Rotterdam 2021 heeft R’damse Nieuwe drie (jonge) ondernemers uit de stad gevraagd hoe zij zichzelf en de stad staande houden tijdens de corona-crisis. Elders in deze uitgave kunt u de interviews lezen.

 

Houd onze website en sociale media (Instagram, Facebook) in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent onze thema’s.

Terug naar boven