Nieuws 2 april 2020

Effect coronacrisis op economie: landelijk en regionaal

Over het effect van de coronacrisis op de Nederlandse economie verschijnen diverse prognoses van onder meer banken en het Centraal Planbureau. Voor de regio Rotterdam-Rijnmond is een doorrekening gemaakt door dr. Walter Manshanden en Olaf Koops MSc, beiden econoom en onderzoeker bij Netherlands Economic Observatory, en prof. dr. Frank van Oort, Erasmus School of Economics.

Lees hier het volledige rapport: Impact van de coronacrisis op de economie van Rotterdam-Rijnmond.

Manshanden, Koops en Van Oort zijn samen met Jeroen van Haaren, senior onderzoeker Stedelijke Economie en Vastgoed, Erasmus School of Economics, al jaren verantwoordelijk voor de analyse van de economische ontwikkeling van stad en regio in de Economische Verkenning Rotterdam.

Het Centraal Planbureau (CPB) stelde onlangs vier scenario’s op over de impact van de coronacrisis op de Nederlandse economie: Scenario’s economische gevolgen coronacrisis.

Verschillende banken publiceren regelmatig over de effecten van de coronacrisis op de Nederlandse economie. Lees hier het rapport van ABN AMRO: Invloed coronacrisis op Nederlandse economie.

Terug naar boven