Nieuws 1 maart 2019

Presentatie EVR 2019

Tijdens de presentatie van de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) 2019 op maandag 4 maart passeren deze en andere vragen de revue. We geven inzicht in de laatste cijfers van de Rotterdamse economie en laten zien wat ze voor u kunnen betekenen.

Peter Haasbroek (zakelijk directeur Mecanoo architecten) presenteert zijn visie op de groei van de stad. Vervolgens gaat een panel van deskundigen in op de groei én de uitdagingen van de stad. Daarna kunt u deelnemen aan één van de volgende workshops.

  • Workshop ‘Plannen in onzekerheid’

Jeroen Toet en Michiel de Vries (Jester Strategy) staan stil bij hoe de methode van scenarioplanning waarde kan hebben als instrument bij beleidsvorming en visiebepaling.

  • Vraaggesprek ‘Economische ontwikkelingen en Brexit’

Geert Maarse gaat met Frank van Oort en Jeroen van Haaren (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Walter Manshanden en Olaf Koops (NEO Observatory) dieper in op de economische ontwikkelingen van stad en regio en de Brexit in het bijzonder.

  • Workshop ‘Mapping Creative Rotterdam’

Kenniscentrum Creating 010 (Hogeschool Rotterdam), de Willem de Kooning Academie en R’damse Nieuwe gaan in op het belang van de creatieve industrie en creatieve professionals voor de ontwikkeling van het stedelijke, innovatieve milieu van Rotterdam.

  • Workshop ‘Duurzaam voeden van de groeiende stad’

Het Research and Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences (Hogeschool Inholland) voedt u met nieuwe inzichten aan de hand van casestudies. U wordt geïnspireerd om samen de voedseltransitie vorm te geven.

  • Workshop ‘Op zoek naar de Groeiformule met nlgroeit’

Onder leiding van Niek Karsmakers (nlgroeit) vertelt de Rotterdamse ondernemer Jan Boom (Aldowa) over zijn groeiverhaal. Daarnaast gaat Martin Luxemburg (Erasmus Centre of Entrepeneurship) in op de economische groei in Rotterdam.

  • Workshop ‘Ready fot the future’

Elodie de Jong, operationeel manager bij Randstad regio Rotterdam en Annelies Graafland projectmanager recruitment & arbeidsmarkt van Randstad Uitzendbureau, nemen u in deze workshop mee naar de toekomst, waarbij de invloed van robotisering op de arbeidsmarkt en recruitment centraal staat.

Programma maandag 4 maart 2019

13:30: Inloop
14:00: Presentatie EVR 2019
15:00: Pauze
15:30: Workshops
16:30: Gelegenheid tot netwerken

Locatie:

Scheepvaart en Transport College
Lloydstraat 300
3024 EA Rotterdam

 

Meer nieuws

Terug naar boven

Meer over de EVR

Bekijk de EVR-cijfers