Nieuws 24 april 2018

Economische groei Rotterdam hoger dan Utrecht en Den Haag

Tijdens de presentatie van de Economische Verkenning Rotterdam 2018 presenteerde we de laatste cijfers over de Rotterdamse economie. Onderdeel van deze cijfers was de economische groei. In 2015 en 2016 groeide de economie van regio Rijnmond substantieel met 2 procent. Het CBS publiceerde vandaag de nieuwe economische groeicijfers over het jaar 2017.

Landelijke gemiddelde

De economische groei van regio Rijnmond nam afgelopen jaar met 3,3 procent toe. In 2016 lag de economische groei van de regio Rijnmond nog onder het landelijk gemiddelde van 2,2 procent, maar in 2017 lag dit percentage voor Rijnmond hoger dan het landelijk gemiddelde van 3,2 procent.

G4

Door hogere groei laat Rotterdam twee van de drie G4-steden achter zicht. De economische groei in Utrecht steeg met 3,2 procent en in Den Haag met 2,6 procent. Alleen de economische groei in regio Groot-Amsterdam was met 3,9 procent hoger. De groei in de grote steden komt voornamelijk door harde groei in de groot- en detailhandel.

Overige regio’s

De regio Eindhoven en Almere waren in 2017 met 4,9 procent de sterkste groeiers op economisch gebied. Groningen was de enige regio met krimp. Dat komt met name door de aardgaswinning.

Meer nieuws

Terug naar boven

Meer over de EVR

Bekijk de EVR-cijfers