Nieuws 1 mei 2019

Arbeidsmarkt rijk aan ‘verborgen matches’

Als werkgevers data over functievereisten slimmer gebruiken en werkzoekenden met een bredere blik naar hun vaardigheden kijken, kunnen ‘verborgen matches’ alsnog tot stand komen.

Onderzoekers van werkgeversvereniging AWVN, adviesbedrijf Deloitte en uitkeringsinstantie UWV denken dat er op de krappe arbeidsmarkt nog tienduizenden ‘verborgen matches’ zijn. Werkgevers die hun vacatures niet vervuld krijgen, kunnen daar iets aan doen door data over functievereisten slimmer te gebruiken. Omgekeerd zouden werkzoekenden sneller aan een baan komen als ze met een bredere blik naar hun competenties kijken.

Krapte en ruimte

Eind 2018 waren er in totaal 253.000 vacatures; voor 190.000 vacatures van dat totaal zijn naar verhouding weinig kandidaten. Dat noemen we krapte. Aan de andere kant zijn er 130.000 werkzoekenden die korter dan zes maanden in de WW zitten. Van hen zijn er 30.000 op zoek naar een functie waar relatief veel concurrentie voor is van andere kandidaten. Dit wordt aangeduid als ruimte. Juist deze groep loopt het risico op langdurige werkloosheid, wat hun kansen om weer aan het werk te komen alleen maar kleiner zou maken.

Meer nieuws

Terug naar boven

Bekijk meer cijfers

Bekijk het EVR dashboard